sadsad x
asdasd
Gümüş Hemen Kararır mı?

Gümüş Hemen Kararır mı?

03 Şubat 2021

Gümüş takılar kadın olsun erkek olsun herkesin rahatlıkla kullanabileceği tarzlarını yansıtan özel çalışmalardır. Gümüş takılar, aksesuarlar zamanla kararma reaksiyonu verebilir. Gerçekte kararma gümüş metalin ve soluduğumuz oksijenin doğal bir reaksiyonudur.

Gümüşte, birçok şey kararmayı hızlandırabilir; hava kirliliği, suyunuzdaki mineraller (ve bu nedenle gümüş takılarınızı duşta takmak da bu süreci hızlandırabilir), bir kimya, elektrik veya üretim tesisinin yakınında yaşamak veya çalışmak, gümüş aksesuarlarda daha çabuk renk bozulmasına neden olabilecek ayrıntılardır. Ancak mücevherlerinizin kararmadan önce ne kadar güzel görüneceği konusunda kesin ve hızlı bir kural yoktur; bazı gümüş aksesuarlar  birkaç gün içinde kararmaya başlarken, diğer aksesuarlarda bu kararma haftalar veya aylar sonra görülebilir..

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, gümüşte görünen lekenin temizlendikten ve tekrar havaya maruz kaldıktan sonra saatler içinde mikroskobik olarak geliştiğini göstermiştir. Aksesuarlarınızda birkaç gün veya hafta boyunca böyle bir kararma göremeyebilirsiniz, ancak oradadır ve cilalama bezinde siyah bir kalıntı olarak görünecektir. Gümüşler sadece kararmaz aynı zamanda kahverengimsi bir renk, gri, bronz ve hatta pembemsi kahverengi renkler olarak da görünür. Nadiren yıpranmış takıları (ve varsa gümüş eşyaları) temiz tutmanın harika bir yolu, saf gümüşü tüm havası boşaltılmış veya yuvarlanmış olarak fermuarlı bir poşette saklamaktır. Önce yumuşak bir beze sarabilirsiniz. Oksijen ve dolayısıyla kararma, içeri sızmaya devam edebilir ve özellikle parçalar uzun süre depolandığında kararmaya neden olabilir, ancak işleri minimumda tutmalıdır.

Gümüş İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Gümüş havada tutulduğunda siyaha döner çünkü havada bulunan hidrojen sülfür (H2S) gibi kükürt bileşikleriyle reaksiyona girer. Bu fenomen korozyon olarak adlandırılır ve özellikle gümüş için kararma olarak adlandırılır. Oluşan siyah madde gümüş sülfürdür. Bu, Gümüş ile ilgili yaygın bir sorundur, 925 katı Gümüş bile kararmaya neden olabilir, bu bir hata değildir, bu doğal bir olaydır. Bu yaygındır ve kesinlikle Som Gümüşünüzle ilgili bir kalite sorunu olduğuna dair bir işaret değildir ve ayrıntıları vurgulamak için cilalı Gümüşe karşı dekoratif bir kontrast sağlamak için kullanılabilir, ancak bunun olmasını nasıl önleyebiliriz? Som Gümüş bir alaşımdır ve elde edilen metali daha dayanıklı ve daha az yumuşak hale getirmek için saf gümüşe bakır eklendiğinde oluşturulur. Genellikle, Som Gümüşün saflığı % 92,5'tir, bu 925 damgasının gösterdiği ayrıntıdır. Alaşımın % 7,5'inin bakır ve diğer metallerden (örneğin çinko) yapıldığı anlamına gelir. Bakır, özellikle nem oranı yüksek olduğunda atmosfere maruz kaldığında oksitlenir. Bakır metali Oksijen ile reaksiyona girerek bir dış Bakır Oksit tabakasının oluşmasına neden olur. Gümüş üzerindeki bu reaksiyon kararmaya ve kararmış bir görünüm kazanmasına neden olur.

Yapılan başka bir araştırmaya göre,diyetler de gümüşün kararmasına neden olduğunu göstermiştir.  Diyetiniz üzerinizde taşıdığınız gümüş aksesuarlarınızı gerçekten etkileyebilir. Yumurta, sarımsaklı deniz ürünleri vb. Gibi daha yüksek miktarda kükürt açısından zengin yiyecekler içeren bir diyet, daha yüksek konsantrasyonda kükürt bileşiklerine sahip olmak için ter özellikle bayanlarda daha çok ter üretebilir ve bu da gümüş aksesuarlarınızın içindeki bakır ile reaksiyona neden olur ve matlaşmayı hızlandırır. Yüksek kükürtlü gıdalardan kaçının, çok sayıda düşük kükürtlü yiyecek mevcuttur. Gümüş takılarınızı asla haşlanmış bir yumurtanın yanında tutmayın, bu onu oksitleyecek / lekeleyecektir. diyetlerinizi sağlıklı ve çeşitli tutun. Böylece sıcak, nemli, güneşli günlerin, yüzerek geçirilen, güneş kremi uygulama, artan duş alma, sprey koku giderici ve parfüm, Kükürt açısından zengin bir diyet ve makyajın kararmış gümüşe ne kadar katkıda bulunduğunu görebilirsiniz.

Temizleyicilere ve Kimyasallara Dikkat Edin

Gümüş aksesuarlarınızda ev kimyasalları da çıkarılması çok daha zor olan kararmaya neden olabilir. Gümüşlerinizde renk solmasına rastlamanız halinde, yumuşak bir bezle çıkarmayı deneyebilirsiniz. İşe yaramadığı takdirde, profesyonel yardım için bir gümüş satan mağazaya ya da kuyumcuya götürebilirsiniz. Bir kuyumcu onu uygun cilalama bileşikleri ile çıkarabilir, ancak evde denerseniz muhtemelen yarardan çok zarar verebilirsiniz.

 Gümüşte Kararmayı Nasıl Yok Ederim?

Gümüş üzerindeki renk değişimini gidermenin en iyi yolları:

En iyi çözüm kuyumcularda ve birçok büyük markette bulabileceğiniz bir Gümüş Temizleyicidir. Tabii onunla birlikte yumuşak bir bez de almanız gerekebilir. Özellikle bu tarz aksesuarları kesinlikle yumuşak bezle silinmesi önemlidir.

Evde yapılan ilaçlar; genellikle bunlara karşı uyarıda bulunulması gerekir. Çünkü sonuçlar tahmin edilemez olabilir. Bazı insanlar kabartma tozu-sirke, limon tuz ikilisi ile ovuşturma işlemi veya bekletilme işlemi yapılarak parlatıldığını söylerler ancak bu tarz bir temizleme yöntemi ile gümüşlerinizde zaman zaman çizilmeler görülebileceği gibi aynı zamanda kararmaları tamamen ortadan kaldırmanız mümkün değildir. Bir süre sonra aksesuarlarınızda tekrar kararmalar görebilirsiniz. Bir başka parlatma yöntemi olarak söylenen sigara külü ve ketçap ile parlatma yöntemleri içinde de yüzde yüz sonuç verdikleri söylenemez koyulaşmış bölümde açılma görülebilir ama bu sonuç sizi tatmin edecek mi, o kısımda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Gümüş, havada oluşan hidrojen sülfür nedeniyle siyah olur. Gümüş onunla temas ettiğinde kimyasal bir reaksiyon gerçekleşir ve siyah bir tabaka oluşur. Gümüş, çok fazla ışık ve yüksek nem bulunan yerlerde daha hızlı okside olur. Ayrıca kozmetik, saç spreyi, parfüm, deodorant, vücut losyonu, çamaşır suyu vb. Ürünlerle temas da oksitlenme sürecini hızlandırabilir.

Bunun yanı sıra cildinizin ürettiği doğal yağlar da gümüş takılarınıza tepki verebilir. Gümüşün bu maddelerle cildinizdeki reaksiyona girme derecesi büyük ölçüde yediğiniz yemeğin türüne, alkol tüketimine ve ilaç alıp almadığınıza bağlıdır. Bunlar cildinizin asitliğini etkiler ve bu da reaksiyona neden olabilir. Ayrıca ter (amonyak oluşur) cildin asitliğini yükseltir ve gümüşü karartabilir.

Siyaha dönüşen gümüş takılar daha az gümüş içeriğinden yapılmış, hatta hiç gümüş içeriğine sahiptir gibi bir kanıya kapılmamak önemlidir. Gümüş takıların oksidasyonu, gerçekten gümüş olduğunun bir işaretidir. Diğer (asil) metaller farklı şekilde oksitlenir.

Durumu Düzeltmek İçin Atabileceğiniz Bazı Adımlar

  • Gümüş takılarınızı banyo veya mutfak gibi nemli yerlerde saklamayın.
  • Makyaj, parfüm, saç spreyi ve diğer güzellik ürünlerini kullandıktan sonra gümüş takılarınızı takın.
  • Gümüş takılarınızla yüzmeyi, temizlik ürünleriyle iş yaparken kullanmayı, el yıkamaya veya deniz suyu (tuzlu su) ile temas halindeyken takmamaya özen gösterin.
  • Gümüş takılarınızı kapalı bir çantada, havadan korumalı ve karanlık bir yerde saklayın.


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.